Política 28/11/2015

Mas avisa la CUP que el bloqueig de la investidura afavoreix l'Estat a l'hora de voler "humiliar" Catalunya

El president de la Generalitat demana a l'esquerra alternativa que es mogui "d'una vegada per totes" després dels gestos negociadors de Junts pel Sí

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat ovacionat al consell nacional de CDC / CRISTINA CALDERER

SevaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha avisat aquest dissabte la CUP que el bloqueig de la investidura afavoreix l'Estat a l'hora de voler "humiliar Catalunya". "És important que la CUP entengui que desbloquejar és important per constituir un govern definitiu, perquè ara l'adversari ens veu més dèbils. Ens vol passar per sobre, ens vol liquidar i ens vol humiliar. L'única manera que no passi és tenir govern fort", ha apuntat Mas des de Seva, on s'han reunit els càrrecs municipals de CDC. Un missatge que arriba un dia abans de la jornada de debat nacional de l'esquerra alternativa, a qui ha demanat que es mogui "d'una vegada per totes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha apuntat que es corre el risc de "mostrar debilitats de forma gratuïta" en aquest procés de negociació. En aquest sentit, ha demanat per a les eleccions espanyoles del 20-D que la ciutadania vagi a votar en clau sobiranista. "Si la gent sobiranista no va a votar, la lectura serà que el que està passant a Catalunya està perdent gas. És una manera de reafirmar que això va endavant", ha afegit.

"Ens l'hem jugat molt. Hem sigut de tot menys egoistes i partidistes. Ho hem posat tot per davant del partit. No hem fet el ronso. No hem mirat cap a un altre costat. Hem fet el que no era fàcil fer, hem escoltat la gent, hem donat valor a la democràcia i a les urnes. I si realment ens l'hem jugat del tot, crec que ara podem demanar que la gent d'aquest país se la jugui una mica a favor nostre", ha assenyalat sobre els comicis estatals.

"Sabeu perfectament que la gent que està a favor d'aquest procés és gent que associa perfectament aquest procés amb el progrés. El procés està al servei del progrés. Sense l'èxit del procés, el progrés no hi serà", ha assenyalat el president en funcions.

Rull: "Un acord perquè guanyi Catalunya"

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reclamat a la CUP (sense citar-la) arribar a un acord "perquè guanyi el poble de Catalunya". "Treballem en un pacte en què no hi hagi ni vencedors ni vençuts. Si no, guanyarà Cristóbal Montoro i guanyarà Mariano Rajoy. Que l'únic guanyador sigui el poble de Catalunya. Si no, decidirà Madrid", ha assenyalat Rull, que ha demanat actuar amb "dignitat" davant l'envestida recentralitzadora de l'Estat a través del fons de liquiditat autonòmic (FLA), que obligarà la Generalitat a pagar 2.000 milions d'euros en interessos per aquest mecanisme de finançament.

El dirigent nacionalista ha considerat Mas un "actiu irrenunciable" per la seva manera d'entendre el "moment històric" i per haver "plantejat el pols amb l'Estat" de tal manera que es pugui "guanyar".

Amb referència a les eleccions espanyoles del 20-D, Rull ha indicat que Democràcia i Llibertat s'hi presenta amb quatre grans eixos: dignitat, diàleg, determinació i decisió.

stats