POLÍTICA
Política 09/12/2011

Mas vincula la lluita contra el frau i la corrupció a la sortida de la crisi

Els poders executiu, legislatiu i judicial de Catalunya signen una declaració conjunta per combatre aquesta xacra

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Generalitat, Artur Mas, ha vinculat avui la sortida de la crisi amb la lluita contra el frau i la corrupció. “Molts dels problemes de dèficit es compensarien, no només amb un millor tracte fiscal, sinó amb què el frau fos menor”, ha afirmat Mas durant l'acte de signatura d'una declaració contra la corrupció a l'Oficina Antifrau de Catalunya per part dels poders legislatiu, executiu i judicial de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } En el dia internacional contra la corrupció, el president ha deixat clar que Catalunya “no és un país corrupte” però no està “en els màxims nivells de transparència i honestedat”. En aquest sentit, ha dit que, si bé Catalunya està donant un “exemple d'una escrupolosa administració dels recursos públics” li cal estar entre els millors a nivell de transparència.

p { margin-bottom: 0.21cm; } La signatura del compromís de lluita contra la corrupció ha estat signada pel Govern, el Parlament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Fiscalia Superior de Catalunya i l'Oficina Antifrau. El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, ha afirmat que Catalunya “no té una corrupció sistèmica però sí és ordinària”, cosa que és un “símptoma que alguna cosa falla” a la seva governança. Gimeno també ha apuntat la necessitat de reforçar el sistema jurídic perquè avui en dia les conductes corruptes no tenen “gaire costos”.

p { margin-bottom: 0.21cm; } La declaració conjunta assegura que “Catalunya no dubtarà en emprar tots els mitjans per combatre la corrupció i el frau en tots els seus àmbits”.

stats