CONSULTA DEL 9-N
Política 12/10/2014

El Govern replica a Rajoy: "A Catalunya mana la ciutadania i qui lidera per mandat democràtic és Mas"

El president espanyol havia qüestionat en una conversa informal que el líder de CiU fos qui porta el timó del procés

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha replicat aquest diumenge les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que durant la recepció que ha ofert el rei Felip VI al Palau Reial de Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat ha assegurat: "No sabem gaire bé qui hi mana [a Catalunya]". Ho ha afirmat en una conversa informal amb periodistes en què també s'ha mostrat disposat a dialogar amb la Generalitat. Rajoy, però, qüestiona que sigui Artur Mas qui lideri el procés en el marc del bloc de partits sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, fonts de l'executiu li responen que "a Catalunya, societat democràtica, qui mana es la ciutadania". "I qui lidera i pren decisions per mandat democràtic de la gent i del Parlament es el president de Catalunya, el president Artur Mas", afegeix, un fet que "hauria de ser obvi a ulls de qui estigui fermament compromès amb la democràcia".

El Govern, de fet, retreu sovint a l'executiu espanyol i a Rajoy en particular la seva falta de voluntat de diàleg per afrontar el procés català o simplement per atendre les demandes de la Generalitat en àmbits com l'economia o les infraestructures, com en el cas de les 23 propostes que li va fer arribar Mas al president espanyol en la seva última trobada.

stats