Política 14/07/2015

Mas: "Estem en un moment transcendent en què ens l'hem de jugar i passar per sobre de les comoditats estètiques"

El president de la Generalitat parafraseja Eleanor Roosevelt i recorda que "el futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis"

Acn
3 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en un moment del seu discurs / ACN

GironaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a tots els ciutadans i partits que creuen en un nou país perquè "se la juguin" el 27-S. "Estem en un moment transcendent en què hem de passar per sobre de les comoditats estètiques i anar a l'arrel del problema per avançar", ha dit. Per descriure el moment actual, Mas ha citat l'exprimera dama americana Eleanor Roosevelt: "El futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis". Poc després de tancar l'acord per a la llista única, i sense referir-s'hi explícitament, Mas sí que ha admès que aquests darrers dies se li ha girat "una feinada". I en una crida velada a la CUP, ha insistit que "a nivell de país cal sumar tot el que es pugui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'agenda política d'aquest dimarts ha tocat de ple la institucional del president de la Generalitat. Artur Mas havia d'assistir aquest vespre a la inauguració de la nova seu d'El Punt Avui a Girona i a la commemoració dels 30 anys de TV Girona. Al final, però, la reunió amb les entitats, i la posterior executiva de CDC per avalar la llista única, han obligat Mas a renunciar al primer dels actes.

El president ha arribat a Girona a quarts de deu de la nit, quan l'acte de TV Girona feia poca estona que havia començat. Mas ha entrat a la sala pel costat de l'escenari i s'ha assegut al seient que li havien reservat. Però la forta ovació del públic i els aplaudiments de la sala l'han fet aixecar, girar-se cap als assistents i saludar-los per correspondre'ls.

El president, de fet, ha encetat el seu discurs demanant disculpes pel retard. "Us podeu imaginar per què he arribat tard; aquests darrers dies se m'ha girat una feinada", ha dit Artur Mas, en referència a les negociacions per tancar una llista unitària. Per a Mas, però, les trobades d'aquests dies han estat profitoses. "És bona feina perquè intenta sumar, que és el que cal fer a nivell de país, tot i que no sempre es pugui", ha dit el president, en una al·lusió a la CUP.

A partir d'aquí, el president ha deixat la primera persona i ha fet servir el plural per referir-se al moment que viu Catalunya i demanar suport a tots aquells qui creuen en un nou país. I aquí hi ha inclòs tant partits polítics com ciutadans. "Estem en un moment transcendent i molt decisiu, en què molts ens l'hem de jugar perquè sinó no farem avançar el projecte; hem de ser fidels als nostres somnis", ha dit Artur Mas.

"És moment d'arromangar-nos seriosament"

El president de la Generalitat ha parafrasejat l'exprimera dama dels Estats Units, Eleanor Roosevelt -"El futur pertany en aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis"- per encoratjar a tots aquells qui creuen en el procés a "jugar-se-la". "És moment d'arromangar-nos seriosament, de passar per sobre de les comoditats estètiques i d'anar a l'arrel del problema per avançar", ha subratllat Mas.

Per al president, en aquests moments Catalunya té l'opció de fer-ho. "Sortirà bé, molt bé o no sortirà tan bé, però això ja és decisió del conjunt de la nostra població", ha dit Mas, en referència a les urnes, i insistint de nou que respecta totes les opcions polítiques que concorrin als comicis del proper 27-S.

"Per això sempre he mostrat respecte a totes les posicions, perquè totes són legítimes i no n'hi ha una millor que una altra des d'un punt de vista democràtic", ha subratllat Mas. I ha conclòs: "Però tots aquells que creguin en la bellesa dels seus somnis són aquells qui finalment aconseguiran que el futur els pertanyi".

stats