NOU GOVERN
Política 18/12/2012

Mas i Junqueras, reunits al Palau de la Generalitat per tancar l'acord

El principal serrell pendent és com i quan es farà la consulta. Però CiU i ERC han afluixat en les seves posicions. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ja prepara la investidura per a divendres

Roger Tugas
1 min

BarcelonaL'acord de governabilitat entre CiU i ERC està al caure. De fet, segons fonts properes a la negociació, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ja estan reunits al Palau de la Generalitat amb l'objectiu de tancar-ne els últims serrells. En concret, el principal escull fins ara -que els negociadors de CiU i ERC han treballat per resoldre en les darreres hores flexibilitzant les posicions- era la data de la consulta i el pla B per saltar la legalitat espanyola quan Madrid veti el referèndum per l'estat propi. Tot i que la federació era reticent a fixar la data en un document, fonts properes a la negociació assenyalen que haurien flexibilitzat la negativa i els líders dels dos partits podrien validar en breu l'entesa amb una fórmula intermèdia. En el terreny econòmic l'acord és pràcticament total i només falta tancar l'apujada de l'impost de successions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si tanquen l'acord, Mas pujarà dijous al faristol del Parlament en el seu segon debat d'investidura no només amb els vots garantits per ser investit a la primera, sinó també amb un compromís d'ERC per sostenir-lo a canvi de fer efectiu el dret a decidir i aplicar una política fiscal més progressiva. Tant Mas com Junqueras s'han reunit per separat amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha convocat avui al vespre la junta de portaveus previsiblement per convocar el ple d'investidura el dijous i divendres.

stats