79 ANIVERSARI DE LA MORT DE MACIÀ
Política 25/12/2012

Mas confirma que hi haurà "certa continuïtat" en el nou Govern però no el farà públic fins dijous

El president català es va reunir dilluns amb Duran i Lleida i Oriol Pujol per separat per posar en comú les propostes i demandes d'Unió i CDC

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts que aprofitarà el dia de Nadal i el de Sant Esteve per acabar de configurar el nou executiu. Dilluns es va reunir al migdia amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i posteriorment va passar la tarda amb el secretari general de CDC, Oriol Pujol, per copsar les seves propostes i posar en comú idees, però ha assegurat que encara no ha decidit com s'estructurarà exactament el Govern ni tots els noms de qui ocuparà les conselleries, tot i que sí ha avançat que no hi haurà massa novetats. "Amb tots els ímputs rebuts, dijous al matí es comunicarà l'estructura -que no variarà massa- i qui ocuparà les conselleries", ha afirmat, tot i que ha afegit que "el bon rodatge s'ha d'aprofitar", sobretot després d'una legislatura curta com la que acaba i una de difícil com la que comença, i per tant ha avançat que es veurà "certa continuïtat". Es dóna el cas que serà el mateix dijous que es faci públic quan es reunirà el nou Govern. Posteriorment, Oriol Pujol ha dit també que aquestes decisions no s'han pactat amb ERC, que va rebutjar entrar a Govern. De fet, prèviament el president dels republicans, Oriol Junqueras, havia evitat pronunciar-se sobre les seves preferències respecte l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A preguntes de la premsa, Mas ha mantingut igualment la intenció que "quan es conclogui la transició nacional" no es tornarà a presentar a la presidència de la Generalitat. I el seu desig és que això passi "millor en una legislatura que en dues", com va expressar en el debat de política general del setembre.

stats