Política 01/09/2015

Mas, sobre la reforma del TC anunciada pel PP: "Això sí que recorda els anys 30"

El president de la Generalitat carrega contra la decisió anunciada pels populars: "Això no és ni estat de dret ni qualitat democràtica. És alarmant"

Ara
1 min
La intervenció d'Artur Mas durant l'acte de la Cambra de Comerç de Girona. / J. BEDMAR

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat un acte aquest dimarts a la nit a la Cambra de Comerç de Girona per valorar l'anunci que ha fet el PP de canviar la llei del Tribunal Constitucional (TC) per forçar una inhabilitació exprés del líder de l'executiu català. "Això sí que recorda els anys 30. Això no és ni estat de dret ni qualitat democràtica. És alarmant", ha expressat Mas. En la frase, el president feia referència també a la carta als catalans que Felipe González va publicar diumenge a 'El País', en què l'expresident espanyol vinculava el procés sobiranista a "l'aventura alemanya o italiana dels anys 30 del segle passat".

Mas ha lamentat a Girona l'ofensiva del populars i ha pronosticat més accions coercitives per part de l'estat espanyol. "En veurem de tots colors. El partit que governa a Espanya es planteja carregar-se l'estat de dret fent que el TC inhabiliti", ha exposat el president de la Generalitat.

stats