Política 30/11/2012

"La meva impressió és que això pot sortir bé": la compareixença de Mas en 10 frases

CiU s'obre a un suport extern "permanent" d'ERC. "En la nostra conversa de més de dues hores, Junqueras no em va parlar de fer el referèndum el setembre del 2013", diu el president en funcions

Roger Mateos
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, compareix a la Generalitat / REUTERS

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha obert a un suport extern "permanent" d'ERC que garanteixi la "màxima estabilitat". El president veu possible un govern "fort, estable i seriós" si CiU pot pactar un programa conjunt i manté una "confiança mútua" amb el seu nou soci. El president ha comparegut des del Palau de la Generalitat per explicar com van les negociacions per formar Govern. Aquest és un recull de la intervenció, en 10 frases.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "L'aposta pel dret a decidir surt reforçada d'aquestes eleccions"

2. "El nou Govern l'ha de liderar CiU, però amb suports permanents, no aïllats d'un dia sí i l'altre no"

3. "Cal que els nostres socis estiguin compromesos amb un doble objectiu: la superació de la crisi i consolidació de l'estat del benestar i, a més, la consulta d'autodeterminació"

4. "L'acord clarament pot ser amb ERC; intentarem que també ho sigui amb el PSC però no sabem si està en la línia del dret a decidir"

5. "La fórmula ideal per tenir un govern fort estable i seriós seria un govern de coalició, però si no és possible cal una fórmula de màxima estabilitat, amb un programa conjunt i confiança mútua"

6. "La meva impressió és que això pot sortir bé i faré el que calgui perquè surti bé, perquè no hi ha cap altra alternativa de govern"

7. "En la nostra conversa de més de dues hores, Junqueras no em va parlar de fer el referèndum el setembre del 2013"

8. "Ara a Madrid tenen un element més per reflexionar: el sobiranisme ha obtingut un suport molt majoritari, mentre que l'espanyolisme més dur només suma 28 diputats de 135"

9. "Que l'executiu central s'ho pensi bé abans de fer qualsevol cosa [contra Catalunya]; ha de procurar que l'economia catalana vagi el millor possible, perquè si no, això afecta tot el conjunt"

10. "Seguirem combatent el tracte injust i deslleial del govern espanyol amb les autonomies en el compliment dels objectius de dèficit"

stats