Política 11/07/2016

Junqueras, sobre l''operació Catalunya': "Són bastant sapastres, provoca indignació i un cert riure"

Un informe al qual ha tingut 'El Periódico' assenyala que el comissari Villarejo tenia com a competència el procés independentista i que coneixia "tots els interlocutors perfectament" per fer aquesta tasca

Ara
2 min
El comissari Villarejo, que es jubila al mes d’agost, va declarar ahir davant del jutge pel cas Nicolay i, gairebé de passada, va confirmar els moviments contra el procés.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, reclama que, davant les darreres revelacions sobre la guerra bruta de l'Estat contra l'independentisme, els partidaris del procés siguin més curosos i nets. "Hem de comportar-nos de forma pulcre per evitar cap bri perquè s'hi agafin els que volen desprestigiar", ha demanat en una entrevista aquest dimarts a 'El matí de Catalunya Ràdio', en relació a les últimes informacions sobre l'anomenada 'operació Catalunya'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Segur que ens han investigat, però malgrat intentar-ho no ho han pogut fer servir. Ni construint-ho, ni imaginant-ho, ni sent creatius...", ha subratllat, en relació a les converses tretes a la llum per Público entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, les quals evidencien que els republicans estaven en el punt de mira, fins i tot el pare i el germà de Junqueras. "Són bastant sapastres, provoca molta indignació i un cert riure", ha ironitzat respecte les investigacions dels seus familiars.

En tot cas, ha etzibat que "en qualsevol país democràtic del món, Fernández Díaz hauria dimitit, o si no, Mariano Rajoy, que sabia el que estava passant, segons les gravacions". "Repugna, fot fàstic, de vergonya aliena, com més lluny millor", ha insistit el líder d'ERC i, de fet, ha afirmat que aquests casos donen "més raons per decidir lliurement el nostre futur". "Per què hem de seguir patint això?", ha conclòs.

Noves evidències de l'operació

De fet, un informe al qual ha tingut accés aquest dimarts 'El Periódico' confirma els moviments del ministeri de l'Interior per frenar la independència de Catalunya. En aquest text s'hi pot llegir que una de les "competències" del comissari José Manuel Villarejo, del Cos de Policia Nacional, era dedicar-se al "procés independentista català" perquè "coneix perfectament tots les interlocutors".

Villarejo va revelar la setmana passada davant d'un jutge de Madrid que va treballar intensament amb l’excap de la unitat d'afers interns Marcelino Martín Blas per frenar el procés independentista. D'aquesta manera, el responsable policial posava de manifest que en els últims anys -tal com va avançar l'ARA a finals del 2014- hi havia orquestada una operació secreta per trobar casos de corrupció que impliquessin dirigents de partits independentistes.

Alguns exemples concrets d'aquesta 'operació Catalunya' haurien estat les pressions que el mateix Martín Blas, junt al comissari José Luis Olivera, van efectuar davant els fiscals anticorrupció Fernando Bermejo i Emilio Sánchez Ulled l'octubre de 2012 perquè reobrissin el cas Palau. Un informe de la UDEF també apuntava a Jordi i Oriol Puig, germans de Felip Puig, mentre que un altre afirmava que Xavier Trias tenia un compte a Suïssa, un cas que posteriorment es va arxivar.

Les revelacions arriben després de fer-se públiques les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el ja exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso.

stats