TRIBUNALS
Política 04/10/2014

Jordi Puig diu que els diners investigats provenien d’un inversor estranger

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaJordi i Oriol Puig, germans del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, van declarar ahir davant el jutge, imputats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals a través de diverses transferències rebudes l’any 2013. Mentre que un d’ells, Oriol Puig -director del Servei Meteorològic de Catalunya-, es va desvincular de les operacions, que assegura que desconeixia, l’altre germà, Jordi Puig, va negar el delicte i va explicar que les transferències que va rebre procedien d’un fons d’inversió canadenc i eren per comprar un local de la Sareb -coneguda com a banc dolent - a Vilanova i la Geltrú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona investiga el cas, arran d’un informe de la unitat central de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, elaborat amb informacions del servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac).

Segons fonts judicials, ahir Jordi Puig va explicar que, en un primer moviment, el fons canadenc va intentar transferir-li 250.000 euros, però, com que la transferència es va fer des d’un compte de Gibraltar, CatalunyaCaixa la va interceptar i va retornar els diners. El segon cop el fons canadenc la va fer des d’Holanda i amb pagaments fragmentats. En aquest cas, només va ser rebutjat un dels pagaments (de 75.000 euros) i, per tant, Jordi Puig va rebre 175.000 euros.

Ahir va subratllar que ell era un intermediari, que hauria rebut una comissió per la gestió. Per aquesta operació, Jordi Puig va utilitzar una empresa dedicada a la compravenda de vins del seu germà Oriol Puig. Tanmateix, aquest últim va explicar ahir que desconeixia els negocis del seu germà i que ell va vendre la participació a l’empresa de vins -inactiva des del 2007- l’any 2010. De fet, la seva declaració davant el jutge va durar poc menys d’un quart d’hora.

stats