POLÍTICA
Política 31/05/2014

Nou atac contra la seu de CDC de Gràcia

Uns desconeguts han llençat part del mobiliari del local a l'exterior i han escrit 'Can Vies resisteix!' a la façana

Acn
1 min

BarcelonaLa seu de CDC al barri de Gràcia ha tornat a ser atacada aquesta matinada per uns desconeguts, que han llençat part del mobiliari del local a l'exterior i han escrit 'CiU les pagareu totes' i 'Can Vies resisteix!' a la façana. Convergència ha condemnat els fets i ha expressat la seva "enèrgica repulsa" per una acció violenta que ha ocasionat nombrosos desperfectes al local de l'agrupació de Gràcia, que ja va patir un atac el dia de reflexió previ a les eleccions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, aquesta setmana ha estat marcada pels assalts a una dotzena de seus de CDC a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, i entre aquests atacs ha destacat el que va patir el local de Terrassa amb un contenidor incendiat. Els atacs es van precipitar després que l'Ajuntament de Barcelona executés el desallotjament i enderrocament de part de Can Vies, una decisió que ha precipitat una setmana de protestes i enfrontaments violents d'alguns manifestants amb els Mossos d'Esquadra.

Els locals afectats van ser la seu nacional de Barcelona i els locals d'Horta, Sant Andreu i Sants-Montjuïc. A la resta del territori es van fer desperfectes a Olesa, Sabadell, Terrassa, Premià de Mar, Molins de Rei, Mataró, Lleida i Tarragona, entre d'altres. Els locals van aparèixer amb els vidres trencats i amb pintades relacionades amb el desallotjament i l'enderroc del centre Can Vies de Sants; per exemple, 'Si Can Vies va a terra, tothom en peu de guerra', un dels escrits a la seu de Lleida. CDC, que lamenta i condemna profundament aquests atacs, ja ha fet al llarg de la setmana les denúncies corresponents davant dels Mossos d'Esquadra.

stats