Política 23/09/2012

Atac a les webs de CiU, ICV i ERC

SI també ha patit un atac, però el lloc web no ha deixat de funcionar. La web del PPC també ha caigut unes hores

Ara
2 min

BarcelonaLes pàgines web de CiU, ICV i ERC han deixat d'estar operatives aquest diumenge a la tarda suposadament per un atac informàtic. Probablement ha estat un atac de denegació de servei distribuït. A la nit ja tornaven a funcionar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La web de Solidaritat Catalana per la Independència també ha estat atacada, segons fonts del partit. El sistema de seguretat de la web ha aconseguit, però, evitar que la pàgina caigués. Es dóna el cas que són les forces que van donar suport a la manifestació independentista de la Diada. Cap moviment ha reivindicat l'acció.

Al vespre tampoc s'ha pogut accedir durant unes hores la web del PPC. La del PSC, en canvi, sí que ha funcionat durant tot el dia.

També ha estat atacada la web de la Federació d'Ateneus de Catalunya ('Ateneus.cat').

"Això tot just ha començat"

No és clar que hi hagi relació, però fa una setmana la pàgina web 'Catalans al món' ja va patir un primer atac −en aquest cas, d'injecció SQL−. A la portada hi van aparèixer banderes espanyoles i diversos missatges d'extrema dreta. Un d'ells advertia que "això tot just ha començat".

El responsable de 'Catalans al món', Sergi Marzábal, havia creat abans de la Diada un mapamundi pensant en tots els catalans que viuen a l'estranger i que no van poder assistir a la manifestació. Al mapa es podia penjar una estelada virtual, i va rebre 24.000 visites en pocs dies. La web 'Catalans al món' continua desactivada per por de nous atacs.

stats