Política 06/05/2014

El Cercle Catalanista de l'Ateneu demana el vot pels partits que defensen la consulta del 9-N

Els signants del manifest reclamen que el resultat de les eleccions europees indiqui rebuig a les "estratègies" de por, crispació i amenaça que arriben de l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaEl Cercle Catalanista de l'Ateneu Barcelonès ha promogut un manifest de cara a les eleccions europees del proper 25 de maig que reclama el vot pels partits que defensen la consulta del 9-N. "Cridem els ciutadans a fer confiança a les diverses candidatures que expliciten el seu suport al procés cap a la consulta del 9 de novembre, amb la convicció que la suma de les seves forces representarà un aval democràtic que el reforçar", sosté el document, que també lamenta l'absència d'una candidatura unitària per al 25-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest considera que "si creiem que Europa és el marc on es pot assolir la demanda democràtica de decidir lliurement el propi futur i és a més la instància que pot forçar el govern espanyol a afrontar la qüestió catalana d'una manera negociada, amb respecte als valors i els mètodes democràtics, Catalunya ha de donar amb la seva participació electoral un senyal de confiança crítica amb Europa".

El text indica que "hi ha forces polítiques" que volen fer d'aquesta campanya electoral "una exhibició dels arguments de la por i de la crispació", de manera que els signants apunten que els resultats "haurien de ser una expressió de rebuig a aquestes estratègies".

El text està signat per Ferran Mascarell, Muriel Casals, Vicenç Villatoro, Francesc Marc-Álvaro, Francesc Cabana, Vicent Sanchis, Marçal Sintes, Mònica Sabata, Ventura Pons, Marina Llansana, Agustí Colomines i Salvador Cardús, entre d'altres.

stats