Política 16/01/2020

L'Audiència de Barcelona arxiva definitivament la investigació contra Francesc Esteve per la compra d'urnes

La jutge que portava el cas ja l’havia tancat però Vox ho va recórrer

Montse Riart
1 min
L'exconsellera Borràs i l'exsecretari general Francesc Esteve, en una imatge d'arxiu llegint la querella del TSJC

BarcelonaDos anys després, la secció desena de l'Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament la investigació oberta contra l'actual director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, per haver autoritzat un concurs per comprar urnes el 2017, quan ocupava el càrrec de director general de Governació. La jutge que portava el cas ja va arxivar la querella l'octubre passat perquè no hi veia indicis de delicte, però Vox va recórrer la resolució. Ara el tribunal ha tombat el seu escrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una resolució a la qual ha tingut accés l'ARA, el tribunal recorda que la compra d'urnes només era il·legal si havia de servir per a un referèndum. D'una banda els magistrats recorden que aquest extrem no queda clar, i a més afegeixen dos arguments més: que les urnes que es pretenien comprar eren de metacrilat (i no del material de les de l'1-O) i que el concurs va quedar desert.

La Fiscalia també estava a favor de l'arxivament del cas. Per la seva banda, l'advocat d'Esteve, Juan Segarra, reiterava que el procediment de compra d'urnes estava emparat per la llei, perquè l'Estat no sempre les "garanteix". De fet, recordava que el govern d'Andalusia n'havia adquirit fora del període electoral per disposar-ne en cas que s'avancessin uns comicis. Un argument que reconeix ara el tribunal.

stats