Política 20/07/2018

L'Audiència Nacional investiga els àudios de Corinna que involucren Joan Carles I en el cas Nóos

El jutge del cas Villarejo obre una peça per estudiar les converses entre l'amiga del rei i l'excomissari

Europa Press
1 min
Joan Carles I es volia casar amb Corinna, segons un llibre

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha obert una peça separada del cas Villarejo per investigar els àudios entre l'excomissari i Corinna que involucren el rei Joan Carles I en el cas Nóos.

A més, ha citat a declarar José Manuel Villarejo el dijous 26 de juliol, el mateix dia en què el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, compareixerà al Congrés per respondre a les acusacions de l'amiga del rei sobre el monarca i els serveis secrets.

Segons informen fonts judicials a Europa Press, De Egea preguntarà a Villarejo per les cintes de Corinna i també en relació a la declaració que va prestar la setmana passada al comissari Enrique García Castaño, qui va ser detingut juntament amb l'inspector de la Policia Nacional Antonio Bonilla en el marc de la causa de Villarejo -per proporcionar suposadament documentació i dades secretes sobre persones que estaven sent investigades pel comissari jubilat, que està a la presó des del mes de novembre-.

Com que la peça és secreta, Villarejo declararà en una sala de l'Audiència Nacional en la que només hi seran presents el seu advocat, el jutge i el fiscal del cas. En els àudios, a més d'explicar que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa i cobrava comissions, Corinna també criticava l'actuació dels serveis secrets espanyols cap a ella.

stats