DIADA NACIONAL
Política 28/10/2013

L'Audiència Nacional cita dos imputats per cremar fotografies del rei a Mataró durant la Diada

Pablo Ruz creu que l'acció podria haver estat constitutiva d'un delicte d'injúries a la Corona

Efe
2 min

MADRIDEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ordenat que es prengui declaració com a imputats als dos presumptes responsables de la crema de fotografies del rei a Mataró (Maresme) durant la celebració de la diada de l'Onze de Setembre, després d'haver acceptat la competència per investigar els fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, el jutge accepta investigar la crema del retrat del monarca, ja que podria haver estat constitutiva d'un delicte d'injúries a la Corona, competència de l'Audiència Nacional, i demana cridar a declarar els dos sospitosos.

Aquestes diligències s'han obert a petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i després del resultat de la investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra el passat 12 de setembre pels fets ocorreguts un dia abans, durant una manifestació de caràcter independentista amb unes 200 persones a la localitat barcelonina.

La marxa, explica el jutge en la interlocutòria, la van convocar els col·lectius Arran, COS i CUP, i en un moment donat diverses persones es van separar del gruix de la manifestació per penjar, servint-se de politges, una pancarta d'uns quatre metres d'alçària i dos d'amplada amb la imatge del rei cap per avall, a la qual van calar foc, acció "que va ser aplaudida per la resta dels concentrats".

A més d'acceptar la competència i cridar a declarar els dos sospitosos mitjançant un exhort al jutjat degà de Mataró, el jutge incorpora a la causa els antecedents de tots dos.

Durant la Diada es van registrar incidents similars al passeig del Born de Barcelona, encara que de moment es desconeix el resultat de la investigació oberta per identificar els tres encaputxats que a la nit van cremar tres banderes, una d'espanyola, una de francesa i una altra d'europea, i un retrat del rei en acabar una manifestació independentista a la Ciutat Comtal.

El Govern va decidir traslladar a l'Audiència Nacional les diligències d'investigació obertes pels fets ocorreguts en la Diada després d'observar que serien competència d'aquest tribunal.

stats