Política 14/10/2012

El bisbe auxiliar de Barcelona diu que l'Església farà costat a una Catalunya independent

Monsenyor Sebastià Taltavull referma la legitimitat del procés d'autodeterminació, sempre que el regeixin la democràcia i l'esperit pacífic

Ara
1 min

BarcelonaEl bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, ha defensat aquest diumenge que l'Església catalana farà costat a una Catalunya independent sempre que el procés sigui "democràtic" i "pacífic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat a Catalunya Ràdio, Taltavull ha defensat la legitimitat d'un procés d'autodeterminació: "L'Església ha d'estar al costat del poble i si el poble arriba a una resolució així, de manera democràtica i amb desig de pau i entesa, l'Església ha de servir a aquest poble".

Taltavull, que és membre de la Conferència Episcopal Espanyola, ha assegurat que la postura dels bisbes catalans pel que fa al dret d'autodeterminació ha estat de "suport inequívoc".

Ho ha dit en referència a la carta en què la Conferència Episcopal Tarraconense –màxim òrgan representatiu de l'Església a Catalunya– es posicionava a favor del dret dels pobles i responia a la Conferència Episcopal Espanyola, que havia fet un manifest de defensa de la unitat d'Espanya.

stats