Política 28/06/2014

Avancem proclama que "vol governar Catalunya"

L'associació demana a Joan Ignasi Elena que no deixi l'escó al Parlament

Sara González
1 min

Sant Feliu de CodinesL'exdirigent de l'executiva del PSC Fabian Mohedano ha anunciat que a partir de l'assemblea que celebra aquest dissabte a Sant Feliu de Codines, Avancem es constitueix com un "nou subjecte polític". De fet, ha anat més enllà i ha anunciat que "Avancem vol governar Catalunya". L'associació que lidera Joan Ignasi Elena, que fa tot just deu dies va anunciar que deixava el PSC, ha deixat clar que no pensa ser "marca blanca de ningú" i ha demanat al diputat que no deixi l'escó i es mantingui com a no adscrit al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Direm a la direcció del PSC que aquest no és el camí. No volem diputats humiliats al Parlament i no volem diputats imputats al Parlament", ha afegit Santi Lapeira, membre de la direcció d'aquesta associació de crítics del PSC. El socialista ha explicat que Avancem ha mantingut contactes tant amb ERC com amb ICV per construir aliances de cara a les municipals però també per explorar col·laboracions en el procés sobiranista i, més endavant, en un escenari preelectoral català. Tal i com ja ha avançat l'ARA, l'assemblea aprovarà aquest dissabte fer tàndem amb la Nova Esquerra Catalana d'Ernest Maragall.

Lapeira ha insistit que l'objectiu és el de construir una "aliança catalana de progrés" i que, en aquest camí, el PSC no ha de ser "un element estrany ni un enemic a combatre" i s'hauria de poder sumar. Amb tot, ha admès que a hores d'ara són "pessimistes" veient l'actitud que ha tingut el PSC amb els dirigents crítics.

stats