Política 22/09/2012

Aznar: "Ningú no trencarà Espanya"

L'expresident del govern espanyol diu en un acte de la FAES que els que intenten trencar la unitat de l'Estat cometen una "deslleialtat" i una "gravíssima equivocació"

Efe
1 min
José María Aznar, aquest divendres a Mèxic en roda de premsa / SÁSHENKA GUTIÉRREZ / EFE

MèxicL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha afirmat aquest divendres que "ningú no trencarà Espanya" i que els que intenten fer-ho cometen "una deslleialtat" i "una gravíssima equivocació". Aznar ha fet aquests comentaris en ser preguntat sobre la manifestació de la Diada, en un acte convocat per la fundació FAES –que ell presideix– i el Consell Mexicà d'Assumptes Internacionals (COMEXI) a la capital mexicana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espanya ha viscut al llarg de la seva història [...] bons i mals moments, ha tingut moments brillants i pàgines més discutibles, hem tocat el cel amb els dits molt recentment i ara tenim molts problemes seriosos", ha afirmat. "Però el que no s'ha de fer mai, en termes polítics, és ni jugar frívolament amb la història ni calar foc a res històricament. Qui ho fa comet una greu irresponsabilitat", ha dit Aznar en un torn de preguntes.

En la seva exposició inicial, Aznar ha dit que un estat pot ser federal, unitari, centralitzat o descentralitzat, "però el que no pot ser és un estat residual, ni molt menys un estat fràgil, confús, absent".

stats