Política 10/01/2019

El regidor de Badalona que va retirar cartells independentistes d'un cotxe policial diu al jutge que ho tornaria a fer

José Téllez està sent jutjat per un delicte de desobediència

Ara
2 min
El regidor de Badalona que va retirar cartells independentistes d'un cotxe policial diu al jutge que ho tornaria a fer

BarcelonaEl portaveu del grup municipal Guanyem Badalona i extinent d'alcalde José Téllez ha declarat aquest dijous davant la magistrada i ha assegurat que tornaria a agafar els cartells independentistes del vehicle de la Guàrdia Urbana. Segons ha explicat als jutjats, només "defensava la llibertat d'expressió", ja que considerava "desproporcionat" que els cossos policials retiressin les pancartes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Téllez, a més, ha denunciat que l'acció policial obeïa a una ordre "irregular" de la Fiscalia i que el cas ha arribat a la justícia perquè el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, era al lloc dels fets la nit del 25 de setembre del 2017.

De fet, l'entitat cultural ha enviat una delegació als jutjats –encapçalada pel vicepresident i portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri– per mostrar el seu suport a l'encausat davant el que han considerat un "judici vergonyós contra la llibertat d'expressió".

Des de les portes de la Ciutat de la Justícia, Mauri ha manifestat que aquest judici és una "farsa" i que "alguna cosa va molt malament a l'Estat" si "s'acaba als jutjats" per posar cartells. El portaveu d'Òmnium ha reiterat que la nit dels fets intentaven "preservar la llibertat d'expressió" perquè la gent "pogués exercir aquest dret". "Ho vam fer i ho tornarem a fer", ha assegurat.

En aquest sentit, Mauri ha sentenciat que, davant la "persecució de la dissidència política", des de l'entitat encapçalada per Jordi Cuixart continuaran defensant aquestes "llibertats fonamentals".

També s'han desplaçat fins als jutjats representants de les formacions polítiques com ara la CUP que a les 9.30 h del matí havien convocat una concentració per "plantar cara a la repressió". "Avui estem amb ell, i amb totes les que lluiten", han exposat des de les xarxes socials.

Esquerra Republicana hi ha fet acte de presència, com també ho ha fet el tinent d'alcalde i candidat a les europees pels comuns, Gerardo Pisarello. "Voler convertir uns simples cartells en delicte. Voler reduir la llibertat d'expressió a allò que coincideix amb les idees del poder de torn", ha lamentat des del seu compte de Twitter.

stats