Política 26/04/2013

Balaguer vol que el príncep Felip renunciï al títol de Senyor de la ciutat

La capital de la Noguera segueix així els passos de Montblanc, que va fer la mateixa petició a principis de mes

Acn
1 min
El príncep Felip el 25/04/2013

BalaguerEl ple de l'Ajuntament de Balaguer va aprovar aquest dijous una moció en què es demana al príncep Felip de Borbó que renunciï al títol de Senyor de la ciutat. La moció demana que si Felip de Borbó no vol renunciar al títol, almenys no el faci servir en els actes en què participa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Balaguer segueix així els passos de Montblanc, que a principis de mes va aprovar que el príncep Felip no mantingui el títol de duc del municipi. Fins aleshores, cap grup municipal havia demanat la retirada del títol del Borbó.

La moció de Balaguer ha sigut presentada per Esquerra Republicana de Catalunya i, a banda dels dos regidors republicans, va rebre el suport dels set de Convergència i Unió i de l'únic regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds. El sis regidors del Partit Socialista de Catalunya es van abstenir i el regidor del Partit Popular de Catalunya hi va votar en contra.

El títol de Senyor de Balaguer va ser instituït per Alfons el Magnànim al 1418 i Felip de Borbó també és príncep de Girona, comte de Cervera i príncep de Viana.

stats