Política 12/03/2015

Balmón es mostra "enutjat" i Ballesteros "sorprès": les reaccions dels alcaldes a la imputació pel cas FMC

La direcció de la FMC nega a través d'un comunicat que els imputats hagin "percebut cap tipus d'emoluments"

Ara
2 min
ELS MUNICIPIS, DIVIDITS  El socialista Antonio Balmón és la cara dels alcaldes crítics amb la cessió de les depuradores a l’AMB.

BarcelonaL'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha expressat el seu "desconcert i enuig" per la seva imputació en el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en què també han estat citats a declarar dinou alcaldes o exalcaldes més. A través d'un comunicat, Balmón ha defensat que ha actuat amb "honestedat i d'acord sempre amb la legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Balmón, que va ser membre del consell nacional de l'entitat, ha mostrat la seva "sorpresa" per la imputació, ja que assegura que mai ha tingut "responsabilitat executiva" a la FMC. El breu text acaba insistint en el "profund malestar i preocupació" per una situació que, diu, "malmet" la seva "imatge personal". L'alcalde de Cornellà es posa en disposició de la justícia per a "col·laborar" per tal de "dilucidar i esclarir els fets".

Ballesteros es mostra "sorprès"

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), s'ha mostrat "sorprès" per la seva imputació en el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). "Estic desconcertat davant els motius que vinculen la meva imputació en aquesta investigació. Reitero que sempre he actuat d'acord amb la legalitat", ha afirmat aquest dijous en un comunicat. "Mai he cobrat ni un sol euro de la FMC", ha declarat Ballesteros, que ha dit que tampoc ha rebut cap rellotge, i ha assegurat tenir tranquilitat d'haver actuat bé.

"Tinc confiança amb la justícia i amb la meva total disponibilitat a col·laborar", ha asseverat l'alcalde, que ha instat la justícia a actuar amb celeritat. També ha dit que no ha rebut cap citació oficial de la jutge i ha lamentat haver tingut coneixement de la "seva possible declaració i dels motius a través dels mitjans de comunicació".

La FMC nega els fets

També a través d'un comunicat, la FMC ha negat que els imputats hagin "percebut cap tipus d'emoluments" i manifesta la seva "absoluta disposició" per col·laborar amb l'autoritat judicial. Com els alcaldes, confia que la justícia actuï "amb la major diligència i celeritat possible".

stats