Llibertat amb càrrecs per a tots els detinguts en el cas de presumpta corrupció a Cornellà

L'alcalde, Antonio Balmón, veu "desproporcionada" l’actuació policial i defensa l'"honestedat" dels detinguts

2 min
Un dels detinguts per la policia en l'escorcoll a les dependències municipals de Cornellà

BarcelonaEn llibertat els onze detinguts d'aquest dilluns en una operació policial a les oficines de l'Ajuntament de Cornellà i el Consell Esportiu del Baix Llobregat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que les quatre persones que han passat la nit sota custòdia policial s'han acollit aquest dimarts al seu dret a no declarar i han quedat en llibertat amb càrrecs. Sigui com sigui, tots els detinguts continuen en la causa com a investigats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Agents de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal de la Policia Nacional (UDEF) van dur a terme l'operació a instàncies del jutjat d'instrucció número 4 de Cornellà, en relació amb un presumpte cas de contractació irregular i adjudicacions dubtoses. Una peça separada de la causa del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat que investiga, entre d'altres, l'alcaldessa del municipi, la socialista Núria Marín. Les actuacions es van saldar amb la retirada de nombroses caixes amb material de la regidoria d'Esports i onze detencions.

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, el socialista Antonio Balmón, s'ha pronunciat aquest matí per primera vegada respecte a l'operació. Balmón ha qualificat de "desproporcionada" l'operació en declaracions a SER Catalunya i ha defensat que els detinguts, entre els quals hi ha el tinent d'alcaldia i regidor d'Economia, Sergio Fernández, "són gent honesta". "Hi confio plenament i defensaré la seva reputació", ha dit. Entre els detinguts hi ha també l'exregidor d'Esports Manuel Parrado i l'exgerent del Consell Esportiu del Baix Llobregat Salvador Valls.

Balmón ha lamentat haver-se assabentat de l'operatiu per la premsa i ha assegurat que està "molt tranquil" sobre la manera com s'han fet les coses i "decebut" perquè sempre han col·laborat amb la justícia. També el vice primer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha valorat la situació de Cornellà a TV3. "Hem expressat la màxima col·laboració amb les investigacions policials, amb la justícia, i nosaltres pensem que tot s'ha fet correctament –ha afirmat–. Si no és així, prendrem les mesures oportunes".

Als detinguts d'aquest dilluns se’ls acusa de malversació, prevaricació i frau per un presumpte contracte irregular del consistori amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet. Tal com informa Efe, s'investiga un contracte de gairebé 90.000 euros amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet per posar àrbitres en un campionat escolar. Balmón ha assegurat que és del tot legal i ha recordat que ja van entregar tota la documentació que els van requerir el 2020: "Hem fet el que tocava, la policia judicial té tota la informació i estic convençut que les coses quedaran clares i demostrades".

El cas del Consell Esportiu investiga si es va amagar que una part dels recursos de l’entitat es van destinar a pagaments suposadament aliens al foment de l’esport juvenil, com ara esmorzars no justificats, consumicions en bars de copes, llibres per a ús personal i retribucions a càrrecs i voluntaris per les quals no es tributava. L'alcaldessa Marín ja va declarar per aquell cas el març del 2021. Durant l'interrogatori va dir que no va restar passiva quan li van comunicar possibles anomalies a l'organisme i que va encarregar una auditoria de l'entitat, que no es va poder acabar perquè els agents de la UDEF van irrompre abans a l'oficina del Consell per escorcollar-la i requisar informació el juny del 2020.

stats