Política 15/06/2014

Concentració a Altafulla en protesta per la bandera espanyola a l'Ajuntament

Un centenar de persones han manifestat el seu desacord amb la sentència judicial que obliga a col·locar la bandera d'Espanya en un lloc preferent

Acn
1 min

AltafullaUnes cent persones, segons l'organització, s'han concentrat aquest migdia a la plaça del Pou d'Altafulla (Tarragonès) per manifestar el seu desacord amb la imposició d'una sentència judicial que obliga a col·locar la bandera espanyola en un lloc preferent a l'Ajuntament del municipi. La iniciativa, que ha sorgit de la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), buscava també donar suport a l'equip de govern i posar de manifest que els ciutadans tenen "dret a decidir". Alternativa Altafulla, Solidaritat per la Independència, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya són els partits que s'han unit a la protesta, que ha tingut un marcat caràcter festiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'any 2012 l'Ajuntament d'Altafulla va convocar una consulta popular per demanar als ciutadans si estaven d'acord amb l'adhesió del municipi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Més d'un 80% dels altafullencs va donar llum verda a la proposta, que també preveia que els símbols del municipi serien la bandera local i la senyera. Enguany, la subdelegació del govern espanyol a Tarragona va denunciar l'Ajuntament per no complir la llei de banderes, i una sentència judicial va obligar a col·locar la bandera espanyola en un lloc preferent al balcó del consistori.

Des de l'ANC d'Altafulla, el seu tresorer, Albert Pardo, ha explicat que amb la convocatòria d'aquest diumenge al migdia no han volgut mostrar-se contraris "a cap símbol, ni a la bandera espanyola, ni als espanyols", sinó que només han expressat que "els pobles han d'escollir, tenen el dret a decidir", i que "si majoritàriament es va decidir que el poble tenia uns símbols", imposar-ne d'altres no té sentit.

stats