POLÍTICA
Política 02/04/2012

El PP denunciarà l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per no col·locar la bandera espanyola

Els populars ja havien presentat un moció en la qual s'exigia que s'apliqués la llei de banderes al consistori i aquesta va ser rebutjada per la resta de grups municipals

Efe
1 min

BarcelonaEl PP del Maresme ha anunciat aquest dilluns que portarà al jutjat l'Ajuntament de Vilassar de Dalt (Maresme) per negar-se a penjar la bandera espanyola. El grup municipal del PP a Vilassar va presentar la setmana passada en el ple una moció en la qual s'exigia al consistori que apliqués la llei de banderes i pengés l'espanyola a l'edifici. La moció, a més, incloïa un paràgraf en el qual es proposava que l'Ajuntament demanés "disculpes a tota la ciutadania per la seva actuació que incomplia la llei en aquest àmbit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resta de partits, Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt (GEVD), Opció per Vilassar (OXV), CiU, ERC i el PSC, van votar-hi en contra i la moció no va prosperar. L'alcalde, Xavier Godàs (GEVD), va puntualitzar que la senyera catalana "és un símbol inclusiu amb el qual ja se senten representats tots els ciutadans del municipi". El president del PP del Maresme, Diego Sánchez, ha confirmat que la seva formació esperarà a tenir l'acta del ple per portar-la a la Delegació del govern a Catalunya i "presentar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vilassar de Dalt".

A més, el PP del Maresme ha instat els seus regidors dels municipis on la llei de banderes no es compleix a presentar mocions "perquè la bandera espanyola es restitueixi als edificis oficials". Sánchez ha explicat que només demanaran allò que marca la normativa i que fins ara "alguns consistoris han obviat". Aquesta és la segona polèmica al Maresme relacionada amb la bandera espanyola. Al febrer, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar-la després que aquest s'hi negués.

stats