Política 02/06/2014

Banderes republicanes, estelades i senyeres en una plaça Catalunya plena com a resposta a l'abdicació del rei

Part dels manifestants s'han desplaçat a la plaça Sant Jaume amb crits de "España mañana será republicana" i "No hay dos sin tres, república otra vez"

Laura Díaz-roig
1 min
Manifestants a favor de la república s'han desplaçat des de la concentració de la plaça Catalunya fins a la plaça Sant Jaume hores després de l'abdicació del rei / LAURA DÍAZ-ROIG

BarcelonaReivindicació de la república però també del dret a decidir dels catalans. Aquest és l'ambient que es viu aquest vespre a la plaça Catalunya de Barcelona, plena de ciutadans que han respost a la crida d'una concentració com a resposta a l'abdicació del rei d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dues estelades enormes a terra, una gran pancarta que reclama votar el 9-N i una gran pancarta amb el lema 'Anem per la república', a més de crits d'"independència, independència" són els signes més visibles del que es reclama en aquesta convocatòria. L'ambient és tranquil i la gent jove és majoritària en aquesta concentració convocada espontàniament a les xarxes i que de seguida ha rebut el suport de les formacions d'esquerres.

La plaça ha estat plena de gom a gom –sense que s'hagin arribat a ocupar les calçades– durant una hora i després gran part dels que hi havia concentrats, majoritàriament els que posaven l'accent en la reivindicació republicana i no en el dret a decidir català– han començat a desplaçar-se cap a la plaça Sant Jaume per la Via Laietana amb crits com "España mañana será republicana" –com els que se sentien a la Puerta del Sol a Madrid–, "Borbones a los tiburones" i "Urdangarin, a trabajar al Burger King". La plaça s'ha omplert i els manifestants s'han posat de cada al Palau de la Generalitat a cridar consignes com "No hay dos sin tres, república otra vez".

stats