Política 09/02/2017

Un jutge de Barcelona obre una investigació per les declaracions de Santi Vidal

Ha acceptat a tràmit la denúncia d'un particular contra l'exjutge i exsenador d'ERC

Montse Riart
1 min
El jutge Sant Vidal, després de conèixer la decisió / PERE VIRGILI

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha obert una investigació sobre les declaracions de l'exjutge i exsenador d'Esquerra Republicana Santi Vidal. En diverses conferències, Vidal apuntava a presumptes irregularitats del Govern, com ara que la Generalitat tindria, il·legalment, les dades fiscals dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutjat d'instrucció 13 de la capital catalana ha acceptat a tràmit la denúncia d'un particular contra l'exmagistrat. La investigació se centrarà en la presumpta comissió de dos delictes: revelació de secrets i delicte informàtic.

La Fiscalia Superior de Catalunya ja havia obert una altra investigació per esbrinar si les declaracions de Vidal eren certes i, per tant, el Govern podria haver comès irregularitats. "Les manifestacions fetes suggereixen l'existència de comportaments que, si es confirmen, podrien suposar la comissió de diversos fets delictius", assegurava llavors la fiscalia.

Com que la denúncia és d'un particular, el ministeri públic podrà seguir endavant amb la seva investigació, encara que un jutge n'hagi obert una altra de paral·lela. L'endemà que es fessin públiques les afirmacions, Vidal va deixar el seu escó al Senat.

El Consell General del Poder Judicial va suspendre Santi Vidal durant tres anys el febrer de 2015, per redactar un esborrany de la futura constitució catalana. Tot i que la resolució no va ser ferma fins l'últim dictamen del Tribunal Suprem el novembre passat, el temps de suspensió es comptabilitza des del primer moment en què Vidal va haver de deixar el seu despatx a l'Audiència de Barcelona. Per tant podria demanar el reingrés a la carrera judicial el febrer de l'any vinent.

stats