Política 21/02/2013

Bárcenas va admetre a un notari que va controlar els donatius del PP durant quinze anys

Així ho detalla un informe policial

Efe
1 min

MadridLuis Bárcenas va declarar davant un notari el 14 de desembre de l'any passat que va ser responsable de 1994 a 2009 del control dels "donatius" el PP i dels "perceptors de fons" de la formació al costat del llavors tresorer del partit, Álvaro Lapuerta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bárcenas, que va exercir com a gerent del partit quan Lapuerta n'era el tresorer, va declarar de manera textual "que ha estat responsable, juntament amb Álvaro Lapuerta Quintero, del control dels ingressos i despeses de l'epígraf Donatius del Partit Popular entre els anys 1994 i 2009" .

Segons detalla l'últim informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) lliurat dimecres al jutge del cas Gürtel, Pablo Ruz, en aquesta acta notarial l'extresorer del PP afirma que aquest "compte analític reflecteix exclusivament els ingressos obtinguts en concepte de donatius i la seva corresponent aplicació en concepte de despeses".

Afegeix que el corresponent suport documental d'aquest compte va ser reconegut per ell i Lapuerta "com a responsables de la utilització d'aquests fons i reflectint amb detalls els noms dels donants i els perceptors de fons".

La Policia introdueix aquesta informació durant l'anàlisi dels fons milionaris que va posseir Bárcenas a Suïssa, un punt del qual haurà de donar dilluns explicacions al jutge Ruz

stats