CORRUPCIÓ
Política 20/01/2014

Bárcenas aporta al jutge documentació que compromet al també extresorer Lapuerta

La documentació consisteix en justificants bancaris que demostrarien que Álvaro Lapuerta va comprar 1.270 accions de Libertad Digital per un import de 139.000 euros suposadament en negre

Ara / Europa Press
2 min
L'extresorer del PP Luis Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional al març.

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha aportat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz una carta manuscrita en què incorpora documentació que acreditaria un pagament al seu antecessor, Álvaro Lapuerta, procedent de la suposada comptabilitat en negre de la formació, han informat fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La documentació, revelada per la Cadena Ser, consisteix en justificants bancaris amb la signatura de Lapuerta en què es detalla que l'octubre del 2004 va adquirir 1.270 accions de Libertad Digital per un import de 139.700 euros. Aquesta quantia coincideix amb una sortida de fons en aquesta data que Bárcenas va anotar en la seva comptabilitat en negre. A la carta, del 31 de desembre passat, Bárcenas assegura que aquests documents "confirmen el coneixement i autorització per part d'Álvaro Lapuerta de tots els pagaments en B que figuren en els fulls d''Origen i aplicació de fons'".

Els papers del PP

La missiva va ser escrita per l'antic responsable de les finances populars a la presó de Soto del Real (Madrid), on es troba per ordre del jutge Ruz des del 27 de juny, i lliurada al jutjat central d'instrucció número 5 per l'advocat defensor de l'extresorer, Javier Gómez de Liaño. Bárcenas es dirigeix al seu advocat i li demana que lliuri els documents al jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional "la setmana que ve". "T'arribaran al despatx per indicació meva per a la seva incorporació en la causa separada 'Els papers del Partit Popular'", diu l'extresorer.

Els dos extresorers del PP estan imputats amb d'una vintena d'empresaris de la construcció i l'arquitecte que va remodelar la seu del PP al carrer Génova de Madrid en la peça separada del cas Gürtel en què s'investiga la suposada comptabilitat en negre de la formació. De la mateixa manera, l'extresorer del PP recorda que va rebre fa set mesos a la presó la visita "per indicació del PP" d'un dels advocats de Lapuerta, en referència al lletrat Javier Iglesias, que va defensar aquest últim fins al mes d'agost. L'advocat, segons Bárcenas, li va demanar que "mantingués la dignitat respecte a determinades informacions que estaven apareixent a la premsa".

"Doncs bé, set mesos després segueixo mantenint el mateix comportament digne de tota la meva vida. Espero que ell per fi estigui a l'altura moral que jo sempre li vaig suposar i detalli la realitat dels fets", indica. Lapuerta, de 86 anys, va comparèixer per última vegada a l'Audiència Nacional el passat 4 de novembre. Es va negar a declarar per l'estat de salut en què es trobava i va dir que quan millorés aportaria les "dades " que té sobre la causa. A més, va assegurar que va dir la veritat quan el 7 de febrer va assegurar a la Fiscalia Anticorrupció que la comptabilitat del PP era completament legal i no existia diner negre.

stats