El jutge envia Bárcenas a la presó

El magistrat Pablo Ruz, de l'Audiència Nacional, ordena presó provisional incondicional per a l'extresorer del PP

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha enviat a la presó Luis Bárcenas. A la seva interlocutòria, el jutge que instrueix el cas Gürtel ha dictat aquest dijous presó provisional incondicional –sense fiança que pugui substituir l'empresonament, de moment– contra l'extresorer del PP. Aquesta nit, Bárcenas ja dormirà a Soto del Real.

A l'escrit de 24 folis, el jutge argumenta que la seva decisió se sustenta en el risc de fuga de Bárcenas després de constatar diferents moviments sospitosos en els seus comptes corrents a l'estranger. Ruz assegura que és una mesura "procedent" per garantir "la seva presència en el procés". A més d'evitar que pugui fugir de la justícia, el jutge creu que si ingressa a presó evitarà que pugui fer desaparèixer, manipular o destruir proves.

L'extresorer del PP ha declarat aquest dijous al matí davant del jutge, i abans ho ha fet la seva dona, Rosalía Iglesias. Bárcenas està acusat d'haver comès presumptes delictes contra l'administració pública, contra la hisenda pública, de blanqueig de capitals, d'estafa processal en grau de temptativa i de falsedat en document mercantil.


Més continguts de