Política 31/05/2018

La dona de Bárcenas queda en llibertat provisional després de pagar la fiança de 200.000 euros

L'Audiència Nacional li imposa compareixences quinzenals i li retira el passaport

Ara
1 min
La dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, sortint del seu domicili

MadridL'Audiència Nacional ha ordenat la posada en llibertat provisional de Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, després que pagués la fiança de 200.000 euros que se li havia imposat. Iglesias, condemnada a 15 anys de presó pel cas Gürtel, va ingressar aquest dimecres a Soto del Real i sortirà del centre penitenciari gràcies un total de 18 persones que han abonat la quantitat fixada pel tribunal, segons han informat fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la resolució dictada per la secció segona de la sala penal, s'imposa ara a Iglesias la comunicació d'un domicili i telèfon fixos per poder ser localitzada immediatament i fer compareixences al jutjat més proper a casa seva cada 15 dies. També s'acorda que se li retiri el passaport i se li prohibeix sortir del territori espanyol sense autorització judicial prèvia. En cas d'incomplir alguna d'aquestes condicions, avisa el tribunal, les mesures cautelars podrien agreujar-se "i podria arribar a decretar-se presó".

L'Audiència Nacional va ordenar dimecres presó eludible sota una fiança per a Iglesias i també per a Jesús Sepúlveda, l'exmarit d'Ana Mato, per al qual es va fixar una fiança de 100.000 euros.

Resolució de llibertat provisional per Rosalía Iglesias
stats