Política 17/10/2015

Els 'barons' del PSOE accepten amb resignació el fitxatge de Lozano per part de Sánchez

Ferran Casas / Efe
1 min
Irene Lozano era partidària que UPyD no confluís amb Ciutadans, però després, quan va aspirar a liderar el partit, ho defensava. Finalment la diputada ha acabat al PSOE.

MadridEls principals 'barons' socialistes han tancat files resignadament aquest dissabte en defensa del líder del PSOE, Pedro Sánchez, després del seu polèmic fitxatge de l'exdiputada d'UPyD Irene Lozano com a número quatre de la llista al Congrés per Madrid. Tot i això, l'andalusa Susana Díaz ha preferit guardar silenci i han faltat a la reunió del comitè federal diversos dirigents, com María Luz Rodríguez Fernández, membre de l'executiva que havia d'anar al lloc de Lozano i al final es presenta per Guadalajara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el president castellanomanxec, Emiliano García-Page, el valencià, Ximo Puig, i l'extremeny, Guillermo Fernández Vara –que divendres, com Díaz, va criticar el fitxatge de Lozano–, han volgut exculpar Sánchez. La catalana Carme Chacón ha afirmat que comprèn que alguns 'barons' li exigeixin que demani perdó per les crítiques fetes al PSOE. Sánchez, de fet, ha defensat que el partit "no és patrimoni exclusiu dels militants, sinó de la majoria dels ciutadans progressistes".

stats