Política 29/05/2018

El president del TSJC opta a una plaça de la sala del Suprem que jutjarà el Procés

Barrientos va ser un dels magistrats que van jutjar i condemnar Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Ara
1 min
El president del CGPJ, Carlos Lesmes -a l’esquerra-, felicitant el nou president del TSJC, Jesús María Barrientos.

BarcelonaEl president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos, optarà a una plaça per incorporar-se com a magistrat a la sala del Tribunal Suprem que jutjarà la causa del Procés. Actualment en aquesta sala de l'alt tribunal madrileny hi ha tres vacants arran de la mort de l'ex fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, el nomenament del seu successor, Julián Sánchez Melgar, i la incorporació de Cándido Conde-Pumpido com a jutge del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials a l'ARA, Barrientos –a qui encara quedaven dos anys i mig com a president del TSJC– ha presentat la seva candidatura per ocupar una d'aquestes vacants, juntament amb 27 magistrats més de diferents punts d'Espanya. Segons aquestes mateixes fonts, es tracta d'unes places a les quals només poden accedir uns especialistes molt concrets en dret penal.

Barrientos és un dels magistrats que van jutjar i condemnar l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau a entre un any i mig i dos anys d'inhabilitació per l'organització del 9-N, un cas que encara està pendent de recursos, precisament al Suprem. Encara que l'actual president del TSJC obtingués la plaça, amb tota probabilitat no podria formar part dels magistrats encarregats de resoldre aquestes apel·lacions, perquè ja té coneixement del cas.

Les parts també podrien demanar la seva recusació a l'hora de jutjar la causa per rebel·lió, ja que Barrientos –com a president del TSJC– ha participat en algunes de les decisions judicials sobre les querelles d'alguns dels membres del Parlament i del Govern investigats i té coneixement del cas.

stats