Política 20/07/2016

Mercè Conesa: "Em sentiria còmoda amb un referèndum unilateral d'independència"

La presidenta de la Diputació de Barcelona i aspirant a liderar el consell nacional de la nova formació assegura que no hi ha d'haver "dirigismes" en aquesta etapa

Ara
2 min

BarcelonaL'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista al plató de l'ARA amb Antoni Bassas que el Partit Demòcrata Català (PDC) "ha de trencar amb moltes dinàmiques preexistents". "El debat de les famílies [internes] és vella política", ha considerat Conesa, que ha apuntat que la nova formació neix sense corrents. "Hem d'acceptar les posicions de cadascú, sense dirigismes", ha considerat l'alcaldessa, que ha apuntat que vol "ajudar" en el creixement del nou partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa ha assegurat que se sentiria "còmoda" amb el plantejament d'un referèndum unilateral d'independència (RUI), però hi ha afegit matisos: "Podem plantejar que l'única sortida és el RUI, però si per arribar a aquest referèndum no tenim la legitimitat democràtica –les persones del 'no' no hi són–, els resultats seran llegits parcialment i estarem on estàvem", ha considerat.

Conesa aspira a presidir el consell nacional del Partit Demòcrata Català, un càrrec pel qual competirà el proper dissabte 23 amb el conseller de Cultura, Santi Vila. En una entrevista dilluns passat a l'ARA, Vila va considerar que només podia "dir coses bones" sobre Conesa, però va afegir que el fet que estigui adscrita a una família política –se la considera afí al sector que lidera el també conseller Josep Rull– la fa poc indicada per al càrrec. El conseller, a banda, va considerar que el RUI era una "ocurrència" inoportuna. Conesa no s'ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que Vila sigui candidat a l'alcaldia de Barcelona, i s'ha limitat a dir que això es triarà a través de primàries.

"Hem de tornar a explicar que volem ser aquella formació política de la classe mitjana de tota la vida", ha apuntat Conesa, que ha defensat la "llibertat" de triar escola per als fills. "Crec que això és centrisme. Les persones, avui, no ens definim de manera ideològica", ha assegurat la candidata al consell nacional.

stats