Política 19/07/2017

Batea es planteja deixar Catalunya i unir-se a l'Aragó: "El nivell de discriminació per part del Govern és insostenible"

L'alcalde del municipi de la Terra Alta explica a Catalunya Ràdio que no descarten fer un referèndum perquè els ciutadans del poble decideixin

Ara
2 min
L'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, en una imatge d'arxiu

BarcelonaBatea, un municipi de prop de 2.000 habitants de la Terra Alta, no descarta fer un referèndum perquè els seus ciutadans decideixin si volen continuar formant part de Catalunya o, per contra, unir-se a l'Aragó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat l'alcalde del municipi, Joaquim Paladella, aquest matí en declaracions a Catalunya Ràdio, arran de la informació que publica aquest dimecres 'El Mundo'. Segons el rotatiu, Paladella ja s'hauria posat en contacte amb la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona per demanar que "explori les possibilitats jurídiques de separar-se de Catalunya" i annexar-se a una altra comunitat autònoma, en aquest cas, l'Aragó.

L'alcalde ha explicat als micròfons de la cadena que "el nivell de discriminació" per part del Govern és "insostenible" i "intolerable" des de "fa anys", i ha obert la porta a la celebració d'una consulta popular perquè els ciutadans del municipi decideixin. Tanmateix, l'alcalde ha descartat que el govern municipal prengui cap decisió de manera "unilateral" sense consultar els seus conciutadans.

Batea és un municipi de la Terra Alta situat a la frontera amb l'Aragó

Paladella, alcalde pel PSC, ha assegurat que entre els greuges que pateix el municipi hi ha "la imposició de parcs eòlics" o l'incompliment del conveni per a la residència d'avis del poble, signat amb el Govern "des de fa set anys" i que implica obrir 30 noves places concertades al poble.

"Les resolucions del Parlament s'han de complir. No es pot discriminar contínuament un poble, sigui pel motiu que sigui", ha afirmat l'alcalde. En la mateixa línia, Paladella ha deixat entreveure que hi podria haver "motius polítics" que argumentarien la discriminació, ja que el govern municipal no és de la mateixa corda que l'actual executiu català.

L'alcalde ha explicat que ha demanat una reunió amb la Subdelegació del govern espanyol i una altra amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per buscar "solucions". També ha assegurat que encara no han mantingut "cap contacte" amb l'Aragó.

Sigui com sigui, l'alcalde s'ha mostrat consternat per la possibilitat que el municipi deixi de formar part de Catalunya i ha reafirmat el seu sentiment de catalanitat: "Vaig néixer a Catalunya, em sento molt català i somio amb Catalunya; però el Govern ignora els nostres problemes", ha conclòs.

stats