Política 17/04/2019

Batet denuncia l"actitud negacionista" d'Álvarez de Toledo cap a la violència masclista

Defensa que les opcions que "banalitzen i neguen" aquesta realitat "no es mereixen governar"

Marc Toro
2 min
La candidata del PSC al 28-A, Meritxell Batet, aquest vespre en una atenció als mitjans al passeig de Fabra i Puig de Barcelona

BarcelonaLa candidata del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha carregat amb duresa aquest dimecres vespre contra la cap de llista del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, a la qual ha acusat de tenir una "actitud negacionista" cap a la violència masclista. Després que la popular qüestionés el "No és no" en el debat d'aquest dimarts a TVE, Batet ha dit que això suposa "banalitzar la inseguretat que pateixen moltes dones" i ha deixat clar que les opcions que "banalitzen o neguen" aquesta realitat "no es mereixen governar".

La ministra ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans des del passeig de Fabra i Puig de Barcelona, on ha aprofitat per desgranar les propostes del PSOE per assolir la "igualtat real i efectiva" entre homes i dones. Entre elles, l'objectiu d'aconseguir el 50% en la universalització de l'etapa 0-3 anys, tornar a impulsar la proposició de llei per garantir la igualtat de tracte i oportunitats d'homes i dones en l'ocupació, desenvolupar el pacte d'estat contra la violència de gènere o incorporar al currículum educatiu l'educació en la igualtat.

La candidata, que ha fet una passejada pel districte de Sant Andreu amb el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el diputat al Parlament Ferran Pedret, no només ha disparat contra Álvarez de Toledo per la seva actitud en relació a la violència de gènere. Segons ha dit, el "to general" dels partits en la cursa cap al 28-A "no és gaire bo", i ha considerat que tant el debat d'ahir com altres declaracions protagonitzades especialment pel PP i Cs no són un "bon exemple". La "intolerància", els "insults", els "exabruptes" o la "manca de respecte", ha conclòs, no haurien de tenir lloc en campanya.

Collboni no s'ha estat d'aprofitar per tornar a destacar el fet que els comuns s'hagin erigit com el "vot útil" de l'independentisme pragmàtic o sensat, fet que –ha dit– situa els socialistes com l'única alternativa d'esquerres i no independentista "sense complexos". Aquest matí, en una atenció als mitjans des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Collboni ja havia dit que el candidat d'En Comú Podem al 28-A, Jaume Asens, i l'alcaldessa, Ada Colau, "s'han tret la màscara" i han evidenciat que votar-los és "votar independentista".

stats