CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 13/12/2010

Benach insta Puigcercós a plegar en el congrés extraordinari de la tardor

L'encara president del Parlament i número dos de la llista d'ERC per Barcelona diu a Rac1 que Joan Puigcercós ha de conduir el partit fins al congrés per després cedir el lideratge

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl president del Parlament i número dos de la candidatura d'ERC per Barcelona, Ernest Benach, ha instat avui el president del partit i candidat, Joan Puigcercós, a deixar el càrrec en el congrés extraordinari que es farà a la tardor per poder renovar el partit després de la patacada electoral. "Estem molt fotuts. Les eleccions han estat una trompada impressionant", ha reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Rac1Rac1, Benach ha defensat que Puigcercós aquest dissabte ha de rebre l'aval del consell nacional per seguir en el càrrec per conduir el partit al congrés on hauria de cedir el relleu del lideratge del partit per poder afrontar la remuntada. "Els referents" del partit "de cara al futur han de ser uns altres", ha manifestat Benach, que ha insistit que cal replantejar "amb altres paràmetres i altres persones", també en "el lideratge del partit."

"Joan Puigcercós ha complert un paper, i ha aguantat el partit en un moment molt difícil i sagnant. Ara ha de portar el vaixell fins al congrés extraordinari. I, després, els nostres referents de cara al futur han de ser uns altres", ha reblat.

A la nova generació de dirigents que creu que han d'agafar les regnes del partit els ha demanat que no caiguin en els mateixos "errors" que han comès els dirigents fins ara, en clara referència a les batalles internes endèmiques. En aquest sentit, ha atribït la discussió pública dels dos dies posteriors a les eleccions al fet que el partit va quedar "estabornit" després de la patacada i no va saber reaccionar. Ha situat les municipals com l'objectiu prioritari d'ERC abans no obri el debat intern.

La seva experiència, en un llibre

També ha anunciat que farà un llibre per explicar "el relat d'aquests set anys" que ha estat president de la Cambra catalana. El llibre ha de sortir d'aquí a un any. Del seu pas per la Presidència del Parlament, n'ha destacat, com a positiu, l'aprovació de l'Estatut del 30 de setembre del 2005 i, com a negatiu, la compareixença de Carod -de qui ha dit que malgrat les diferències "estratègiques" continua sent amic- després de reunir-se amb ETA.

stats