RELLEU A ERC
Política 16/08/2011

Benach creu que Ridao hauria de fer un gest de generositat i acceptar el fet d'anar de dos a Madrid

L'expresident del Parlament considera "indispensable" per a la regeneració del partit donar una imatge de "renovació"

Acn
2 min

BarcelonaErnest Benach, expresident del Parlament de Catalunya i membre d'ERC, ha dit aquest dimarts a RAC 1 que Joan Ridao hauria de fer un gest de generositat i acceptar la possibilitat d'anar de número dos a la llista que el partit presentarà a les eleccions generals. El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assenyalat com a número u de la llista l'escriptor Alfred Bosch, però tot apunta que Ridao demanarà unes primàries perquè els militants puguin triar entre Bosch i ell mateix. En aquest sentit, Benach ha optat per una llista encapçalada per Bosch i amb Ridao de número dos, tal com proposa Junqueras.

Benach, que considera "indispensable" per a la regeneració del partit donar una imatge de "renovació", ha dit: "Els grans polítics són aquells que demostren generositat. La humilitat és un altre valor. I quan les coses estan canviant aquests són els valors que més valora la gent". I en aquest sentit, ha recordat que ell va ser el número dos de la llista d'ERC a les últimes eleccions al Parlament i després dels comicis va renunciar a l'escó.

L'expresident del Parlament també ha reflexionat que la millor cara que ERC pot mostrar ara com ara és "una imatge d'entesa i d'acord". Per això, després de parlar de generositat, ha dit que "una bona solució" a la qüestió de la llista per Madrid seria "que Ridao faci tàndem amb Alfred Bosch", tal com ha proposat el futur president, Oriol Junqueras. I ha afegit: "Alfred Bosch, com a cap de llista per representar la renovació, però sense perdre la feina feta per Joan Ridao a Madrid, i que s'hi incorporés de número dos". Sense abandonar les idees de renovació i unitat, Benach també ha opinat: "La gent que hi ha estat fins ara ja ha fet el seu paper".

Sobre la possibilitat probable d'un procés d'eleccions primàries per triar el candidat, Benach l'ha valorat de manera positiva, tot i que ha afegit "com s'utilitza aquest factor no sé si està tan bé; tots plegats entronitzem les primàries americanes, per exemple, però criminalitzem les d'aquí".

stats