PAÍS BASC
Política 14/05/2011

Bildu, disposada a "parlar amb el PSE i amb qui faci falta" després de les eleccions

La coalició demana que "la normalització democràtica sigui una prioritat". Mayor Oreja participa en una concentració contra la candidatura, que considera un "projecte mil·limètricament pactat entre ETA i el govern espanyol"

Efe
1 min
L'acte central de campanya de Bildu, a Barakaldo / EFE

BarakaldoLa coalició Bildu està disposada "a reunir-se amb el PSE i amb qui faci falta" després de les eleccions, segons ha assegurat el secretari general d'EA, Pello Urizar, en l'acte central de campanya de la candidatura, que va ser autoritzada in extremis pel Tribunal Constitucional. Al míting, que s'ha celebrat a Barakaldo, Urizar ha anunciat que l'única condició per al diàleg amb totes les forces polítiques serà que "la normalització política sigui una prioritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Milers de persones han assistit a l'acte, durant el qual han reivindicat diverses vegades la independència d'Euskadi. Urizar ha afirmat que la independència és, precisament, el principal objectiu de la coalició.

I ha insistit que, després del 22 de maig, Bildu parlarà amb "tots i sense condicions", perquè "així ho demana la immensa majoria d'aquest país". Però també ha destacat que es doni suport a la tasca del grup de mediadors internacionals "encapçalats per Brian Currin".

A Madrid, Mayor Oreja i Veus, contra el Terrorisme

Paral·lelament, a Madrid, l'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja afirmava que el fet que Bildu finalment pugui participar a les eleccions del 22 de maig forma part del "projecte mil·limètricament pactat entre ETA i el govern espanyol". I segons ell, aquest suposat acord "no acaba el 22 de maig".

L'eurodiputat s'ha expressat així en la concentració convocada a Madrid per Veus contra el Terrorisme, en protesta per la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de permetre Bildu de presentar-se als comicis.

"No estem derrotats, seguirem, aquesta fase de negociació d'ETA i el govern continua", ha sostingut Mayor Oreja, que ha subratllat que l'executiu de Zapatero "ha donat a ETA el major èxit sense precedents des de les eleccions del 1977".

stats