Política 16/12/2011

Madrid transfereix 50 milions a la Generalitat per millorar rodalies

L'últim consell de ministre de l'etapa socialista decideix avançar al dia 23 el pagament a compte als ajuntaments

Joan Rusiñol
1 min

MadridL'últim consell de ministres del govern socialista ha anat carregat de temes. José Luis Rodríguez Zapatareo ha esperat a l'última oportunitat per complir allò pactat per la comissió mixta Estat-Generalitat per millorar el servei de trens de rodalies a Catalunya. Avui ha acordat la transferència de 50 milions d'euros destinats a aquesta finalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre portaveu, José Blanco, s'ha referit a l'impagament dels 759 milions de l'addicional tercera de l'Estatut, per reiterar que no s'han pagat perquè no hi ha un conveni firmat amb el govern de Catalunya. En aquest sentit, ha recordat que ell va proposar que es destinessin els diners als accessos al port de Barcelona i que no hi ha hagut cap "resposta" per part de la Generalitat.

Contraposant-ho a aquest incompliment de la llei estatutària, Blanco ha explicat que els pagaments a compte del desembre s'avançaran al dia 20, com ja va anunciar ahir la vicepresidenta en funcions, Elena Salgado. La novetat d'avui és que el dia 23 també els cobraran els ajuntaments.

El consell de ministres ha aprovat el cessament del fiscal general de l'Estat i l'indult a Miguel Montes, el pres més antic d'Espanya.

Blanco ha esquivat admetre en públic els errors de la gestió de Zapatero i ha dit que "guanyarà pes a mesura que passi el temps".

stats