Política 28/10/2017

Rajoy delega les funcions de president de la Generalitat en Soraya Sáenz de Santamaría

El BOE fa oficial la destitució de Puigdemont, de tot el Govern i dels alts càrrecs de confiança, que fonts de la Moncloa calculen que són 141

Ara
1 min
Reunió del Consell Executiu

BarcelonaDesprés que Mariano Rajoy ho anunciés en acabar el consell de ministres d'ahir a la tarda, aquesta nit el BOE ho ha fet oficial: el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i tota la resta de consellers que formen el Govern queden destituïts dels càrrecs. Les funcions de president de la Generalitat les assumeix el president Rajoy i les delega en la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Senat va donar l'aval al govern espanyol perquè apliqués l'article 155 al govern de la Generalitat, i poques hores després Mariano Rajoy va acordar amb els seus ministres els detalls de la intervenció de l'autonomia catalana:

  • La destitució de tots els membres del Govern.
  • Les funcions de presidència les assumeix la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.
  • La destitució de tots els càrrecs de confiança, és a dir, caps de gabinet, de premsa, etc. La Moncloa calcula que són 141 persones amb categoria d'eventuals.
  • L'extinció de les delegacions a l'estranger, el Diplocat, el Consell Assessor per a la Transició Nacional i altres organismes.
  • La destitució dels delegats tant al capital europea, Amadeu Altafaj, com a la capital espanyola, Ferran Mascarell.
  • La dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d'eleccions en el marc autonòmic per al dia 21 de desembre.
  • La destitució del director general de la policia, Pere Soler, i el secretari general d'Interior, Cèsar Puig.

De matinada també s'ha publicat al BOE una ordre separada per fer efectiva la destitució del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el primer funcionari destituït amb l'aplicació del 155.

ARANWS20171028_0198El govern espanyol destitueix Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d'Esquadra

L'ordre d'aplicació de l'article 155 publicada al BOE
stats