Política 14/05/2015

Bosch nega els pactes precuinats amb CiU i el PSC i assegura que "ni tan sols" s'ha parlat del tema

El candidat republicà promet 2,3 milions d'euros per als majors de 70 anys reforçant la teleassistència i promovent la rehabilitació d'edificis

Acn
2 min

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha negat aquest dijous que hi hagi cap pacte precuinat entre la seva formació, CiU i el PSC, tal com va apuntar la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau. "Aquest pacte no existeix. No n'hem parlat i no sé d'on surt. Les fonts d'informació que tingui qui sigui que ho ha dit no són ni certes ni fiables", ha assegurat en una atenció als mitjans de comunicació al centre cívic La Sedeta, al barri de la Sagrada Família.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De manera contundent, Bosch ha negat la insinuació que Colau va fer sobre un pacte entre ERC, CiU i el PSC per "mantenir" l'establishment a la ciutat de Barcelona. "Ni tan sols n'hem parlat", ha deixat clar a preguntes dels periodistes. Així mateix, ha insistit a demanar a la candidata de Barcelona en Comú que es mulli a favor de la plena capitalitat de Barcelona i de la independència de Catalunya. "Si no diu que sí al procés nacional, no li podrem dir que sí", ha aclarit el republicà. I és que, si no és així, ha dit, estaria "defraudant" els seus votants. A més, ha fet una crida a deixar estar "els balls de cadires" per centrar-se en allò que "importa" a la majoria dels ciutadans, que creu que és, justament, el que recull el seu programa.

Atenció als majors de 70 anys

Des del centre cívic La Sedeta, ERC Barcelona ha presentat les seves propostes d'atenció a la gent gran, que s'adrecen als majors de 70 anys. En paraules del candidat, avui dia les persones d'entre 65 i 70 anys "afortunadament" gaudeixen de prou autonomia.

El pla dels republicans pivota sobre tres eixos principals. D'una banda, volen reforçar els serveis socials des d'una visió multidisciplinària i centrar l'atenció sobre les persones grans en el si del seu domicili, en lloc de fer-los desplaçar a un centre sanitari.

De l'altra, volen reforçar la teleassistència. El programa que proposen s'anomena 'Cap àvia sola. Cap avi sol' i pretén aprofitar les noves tecnologies per avisar una central de possibles incidències a la llar, com ara fum, foc o bé quan una porta no s'obre durant més de 12 hores. Durant el pròxim mandat, confien a fer arribar aquest programa al 100% de la població barcelonina de més de 70 anys.

Finalment, també volen "dignificar" els habitatges de la gent gran a través de programes de rehabilitació per "adaptar i readaptar" els pisos i, sobretot, les instal·lacions sanitàries i la cuina.

En total, l'equip de Bosch preveu una inversió "perfectament assumible" de 2,3 milions d'euros per tirar endavant aquests tres plans durant els pròxims quatre anys. Segons ha explicat l'alcaldable als mitjans de comunicació, no es tracta "de donar almoina", sinó de complir els drets de la gent gran i acompanyar-los perquè visquin "dignament".

stats