Bou dona un ultimàtum a la direcció del PP després del fracàs del 14-F: "O marxen ells o marxo jo"

El portaveu del PP a Barcelona diu que en dues setmanes decidirà si abandona la formació

2 min
Josep Bou en roda de premsa

Ultimàtum del líder del PP a Barcelona, Josep Bou, a la direcció catalana del partit. En una entrevista a RTVE, el portaveu dels populars a l'Ajuntament de Barcelona ha amenaçat amb marxar del partit si no ho fan determinades persones, en referència al seu president, Alejandro Fernández. "O marxen ells o marxo jo", ha etzibat arran dels mals resultats del 14-F, que han situat el PP com a última força amb només tres escons, el pitjor resultat de la seva història. De fet, Bou ha assegurat que en dues setmanes decidirà si abandona la formació. "Si veig que perdo el temps, me'n vaig", ha etzibat.

L'empresari, que va encapçalar la llista del PP a les últimes eleccions municipals, ha atribuït al president dels populars catalans tota la responsabilitat de la patacada a les urnes. "Si jo hagués sigut el candidat hauria posat el meu càrrec a disposició del partit", ha dit després de sentenciar: "Una mica més i ens quedem fora". Bou ha qualificat la campanya de "dolenta" i ha dit que "els mals resultats són proporcionals a la feina que s'ha fet". Després de les eleccions espanyoles Bou ja va titllar d'"error" la designació de Cayetana Álvarez de Toledo com a candidata del PP per Barcelona, ja que no és catalana. 

Bou ha justificat la seva possible sortida del partit perquè considera que no se l'escolta i que no compten amb ell. "Em van donar molt suport durant la campanya municipal, però l'endemà em vaig adonar que no em volien. Casado i l'executiva em tenen estima, el problema és aquí", ha prosseguit Bou abans de convidar el president del PP a triar entre ell o Fernández i el seu equip. La relació entre el portaveu de Barcelona i la direcció dels populars catalans és nul·la, i no manté cap interlocució amb l'altre regidor del PP a la capital catalana, Óscar Ramírez, que alhora és el president provincial del partit a Barcelona

Encara que ha negat que tingui previst fer el salt a Vox, Bou ha defensat que no es tracta d'un partit d'extrema dreta, sinó de "dreta pura i dura", i ha dit que coincideix amb alguns dels postulats del partit de Santiago Abascal, com el rebuig al feminisme. També ha apostat perquè Vox, Ciutadans i el PP s'uneixin a Catalunya per fer front a l'independentisme. Pel que fa al debat d'investidura, s'ha mostrat favorable a investir el candidat del PSC, Salvador Illa, perquè, ha dit, seria de "salut democràtica que el nacionalisme sortís de la Generalitat després de 40 anys".

stats