Política 12/02/2013

Bustos a Fernández sobre l'alcaldessa de Montcada: "Aquesta nena és tonta del cul"

Les converses telefòniques que recull el sumari del cas Mercuri demostren pressions perquè fos modificat un concurs de contractació de Montcada

Ara
1 min

BarcelonaA més de demanar la imputació del secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, per un presumpte delicte de tràfic d'influències, el jutge del cas Mercuri ha aixecat també el secret de sumari d'aquesta peça separada de la trama. En una conversa telefònica intervinguda per la policia, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, insistia a Fernández, perquè truqués a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i contractés Carmina Llumà com a directora de l'Àrea Territorial a l'ajuntament malgrat que aquesta no havia superat les proves de selecció: "Trúcala, trúcala, no te'n fiïs perquè aquesta nena és tonta del cul", li deia el 16 de maig del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Bé, doncs jo he dit, escolta, que agafin a l'empresa i del no apta treguin el no, d'acord?", afirmava Fernández a Bustos en una conversa telefònica dos dies més tard. El dirigent socialista fins i tot assegura que creia que aquestes contractacions no havien de ser custodiades per una empresa. "Jo entenia que això era al revés. Tu vols contractar algú, truques a l'empresa, si és que tens una empresa contractada per això, que jo no la utilitzaria tampoc clar... Bé, és igual, i dic escolta jo vull que sigui aquesta la millor puntuada, m'entens?, afegia Fernández. I Bustos conclou sobre l'alcaldessa: No, no, s'ha de canviar, s'ha de canviar, ja li he dit. Parlaré amb el meu germà i la canviem i ja està tu".

A les gravacions es constata la insistència tant de Manuel Bustos com del seu germà, Francisco Bustos, també imputat, perquè Carmina Llumà, exalt càrrec del tripartit, fos contractada. Ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà de decidir si imputa o no Daniel Fernández.

stats