POLÍTICA
Política 05/06/2012

C's vol impedir que Pujol faci "política de partit" amb el sou d'expresident

La formació presentarà una iniciativa parlamentària per desmantellar les oficines dels expresidents de la Generalitat. Solidaritat en presentarà una altra per evitar casos com el de Montilla, polític en actiu i amb oficina d'expresident

M.colomer / M.toro
1 min

BarcelonaCiutadans no pensa donar treva al catalanisme en res que tingui relació amb les institucions pròpies i el que consideren que són despeses supèrflues. El portaveu de la formació al Parlament, Jordi Cañas, ha anunciat aquest dimarts a la tarda una iniciativa parlamentària per acabar amb el que ha anomenat "privilegis" dels expresidents de la Generalitat. El cert, però, és que la formació espanyolista vol evitar com sigui que Jordi Pujol segueixi "fent política de partit" amb la pensió d'expresident, ara que reconeix que se li han acabat els arguments contra l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de Ciiutadans pretén acabar amb la pensió que reben Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla (ara senador), a més que desapareguin figures com xofers, assistents i administratius per mantenir tres oficines d'expresidents. "El privilegi és ser president. No pot ser que (un cop deixen el càrrec) tinguin privilegis que no tenen la resta de ciutadans", ha manifestat Cañas. A més de C's, també SI presentarà una proposta en aquesta direcció, no tant per desmantellar les oficines dels expresidents, com per evitar casos com el de Montilla, que té oficina d'expresident mentre segueix actiu i exerceix de senador.

El PSC demana "rigor i seriositat"

També s'ha referit a la iniciativa la portaveu del PSC al Parlament, Laia Bonet, que ha reclamat que "no es menystingui el valor institucional de determinades figures". Per això, sabent que una d eles iniciatives, la de SI, va dirigida directament a Montilla, ha demanat "rigor i seriositat" en el debat, al mateix temps que ha recordat que la llei que regula la figura d'expresident va ser aprovada amb el consens de la cambra catalana.

stats