DRET A DECIDIR
Política 22/03/2014

Convoquen per al 29 de març una cadena humana a Bilbao a favor del dret a decidir

L'acte servirà de prèvia per a la gran cadena humana que el 8 de juny ha d'unir Pamplona i Durango

Europa Press
2 min

BilbaoLa iniciativa a favor del dret a decidir 'Gure esku Dago' ha anunciat que el 29 de març portarà a terme a Bilbao una cadena humana que partirà del Museu de Belles Arts i es dirigirà fins al pavelló de la Casilla. L'acte forma part d'una campanya que s'acabarà el 8 de juny amb una cadena humana que unirà Durango (Biscaia) i Pamplona. Segons ha assenyalat a la capital biscaïna la portaveu Itxaso Pérez, l'objectiu passa per la reivindicació i l'exercici d'un "dret democràtic fonamental que afecta el dia a dia del conjunt de la ciutadania com és el dret a decidir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens proposem l'activació d'aquelles persones que, estant d'acord amb l'exercici d'aquest dret, encara no han fet el pas de mobilitzar-se realitzant l'aportació des del seu àmbit i convertint-se en protagonistes actives", ha indicat, i alhora ha convidat els ciutadans al "treball en comú al voltant d'un dret democràtic que ens uneix: una invitació per entrellaçar mans entre [persones] diferents".

D'aquesta manera, el 8 de juny s'uniran els 123 quilòmetres que separen Pamplona i Durango "entrellaçant milers de mans en la cadena humana" per afirmar que "com a poble tenim el dret a decidir sobre el nostre futur" i la decisió "ens correspon als ciutadans".

"La cadena humana del 8 de juny no la plantegem com el punt final de cap campanya, sinó que pretén ser un punt de partida sòlid per afrontar futurs reptes de cara a l'exercici d'aquest dret. El treball en comú entre [persones] diferents i les noves complicitats que s'estan teixint en el si de la societat han de tenir continuïtat", han considerat. No obstant això, el 29 de març duran a terme una altra cadena humana des del Museu de Belles Arts fins al pavelló de la Casilla, on a partir de dos quarts de sis de la tarda 'Gure esku Dago' celebrarà un acte.

stats