AUTODETERMINACIÓ D'EUSKADI
Política 14/11/2013

Organitzen a Euskadi una cadena humana per la consulta similar a la catalana

La cadena està prevista per al 8 de juny del 2014 entre Pamplona i Durango

Efe
1 min

BILBAOEl grup sobiranista basc Gure Esku Dago ("Està en la nostra mà") està organitzant una cadena humana a favor del dret a decidir similar a la de la Diada a Catalunya, que està previst que vagi de Pamplona a Durango (Biscaia). La cadena humana es farà el 8 de juny de 2014 i tindrà per lema "Som una nació, tenim dret a decidir, és el moment de la ciutadania", segons recull la web d'aquest grup.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cadena humana tractarà d'unir la capital navarresa amb Durango, el centre geogràfic del País Basc, i passarà per localitats com Irurtzun, Uharte-Arakil, Beasain, Urretxu, Arrasate o Elorrio, amb una extensió d'uns 150 quilòmetres, enfront dels 400 que va tenir la que va travessar Catalunya de nord a sud en la passada Diada. Aquesta iniciativa serà presentada "socialment" el pròxim dissabte en un acte que se celebrarà a Durango.

Gure Esku Dago es va presentar el maig passat amb el suport de destacades personalitats culturals com l'escriptor Kirmen Uribe i els músics Kepa Junkera i Eñaut Elorrieta, i amb la promesa de treballar "des del respecte i amb una actitud positiva". Segons els seus promotors, els objectius de la dinàmica Gure Esku Dago són donar a conèixer la necessitat, oportunitat i legitimitat del dret a decidir i activar els ciutadans, "tot això basant-se en el respecte i la unió i amb una actitud positiva, sent la diversitat i la pluralitat els principis bàsics". Es basa en tres idees bàsiques: "Euskal Herria és una nació, té dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur, i el seu futur està exclusivament en mans dels ciutadans bascos".

stats