POLÍTICA
Política 03/11/2012

Camacho: "Duran diu la veritat i ha desmuntat l'estratègia d'Artur Mas"

La presidenta del PP a Catalunya atribueix la victòria sobiranista a les enquestes a "l'engany" de Mas sobre una Catalunya independent dins la UE. Avisa els votants "moderats" de CiU que Mas utilitzarà el seu vot per "la independència, la separació i la ruptura"

M.colomer
2 min
Mariano Rajoy, entre Javier Arenas i Alicia Sánchez Camacho a Barcelona

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha aplaudit aquest dissabte el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi "dit la veritat" entorn a l'expulsió de Catalunya de la UE en cas que es constitueixi en nou estat. "Duran diu la veritat i ha desmuntat l'estratègia d'Artur Mas" per aconseguir la majoria absoluta amb el discurs d'una Catalunya sobirana integrada a la Unió Europea. Ara bé, Camacho ha advertit els votants "moderats" de CiU que Duran farà campanya i demanarà el vot per a Artur Mas, que "utilitzarà els seus vots per la independència, la separació i la ruptura" interna de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, ja ha fet una primera apel·lació al "vot útil moderat", i ha erigit el PP en la "garantia" que si esdevé segona força al Parlament es frenarà el procés sobiranista perquè Catalunya "no quedi aïllada d'Espanya i d'Europa". Ha donat per bona l'argumentació del govern espanyol basada en una resolució de la Comissió Europea del 2004 sobre el cas d'Algèria, excolònia francesa. "El que queda clar és que la resolució del 2004 diu que qualsevol part secessionada queda fora de la UE, sigui colònia o no", ha considerat.

"Sí a Catalunya i sí a Espanya"

La líder del PP a Catalunya ha presentat la seva campanya, la del "sí a Catalunya, sí a Espanya i sí a Europa" davant les "incerteses" del sobiranisme. Ha insistit en la necessitat de projectar un missatge "en positiu" per injectar "esperança i il·lusió" als catalans davant el repte sobiranista. Ha optat per atacar directament a les emocions en advertir que CiU vol "fer estrangers a la resta d'espanyols" i vol "posar fronteres entre familiars".

Camacho també ha carregat amb duresa contra el "viatge de luxe que Mas ha fet amb la seva dona i nou membres més de la delegació catalana pagat amb els impostos dels catalans que no arriben a final de mes". Això sí, considera que Mas "ha fracassat" en l'intent d'"internacionalitzar el suposat conflicte" i no ha trobat, segons ella, aliats a Rússia.

stats