DRET A DECIDIR
Política 20/09/2012

Sánchez-Camacho: "Apostar per estats propis, aventures i trencaments constitucionals no és responsable"

La presidenta del PP de Catalunya celebra la "serena oposició" de Rajoy al pacte fiscal. Insta Mas a "reconsiderar la seva actitud" i avisa que "en país seriós no corresponen eleccions anticipades"

M. Colomer
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho

BarcelonaCop de porta "serè", segons la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, el que ha donat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al president català, Artur Mas. Sánchez-Camacho ha comparegut a Barcelona just després que ho fes el president Mas a Madrid per celebrar i aplaudir "l'oposició serena" del govern espanyol al pacte fiscal basat en el concert econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant el repte sobiranista que ha posat damunt la taula el president Mas, Camacho ha advertit que "apostar per estats propis, aventures incertes i trencaments constitucionals no és responsable". Ha tornat a optar per l'estratègia de la por en avisar que qualsevol projecte sobiranista no aporta més que "divisió, fractura social i empobriment".

Per això, en una compareixença a l'Hotel Melià-Sarrià de Barcelona, ja ha deixat clara la seva posició sobre l'eventual avançament electoral: "En un país seriós no corresponen eleccions anticipades". Camacho ha insistit a instar Mas a "reconsiderar la seva actitud", i ha assegurat que el que ha fet aquest dijous Rajoy ha sigut oferir "diàleg" per parlar de finançament de forma multilateral, amb totes les comunitats de règim comú, quan toqui. Camacho ha atribuït el debat sobiranista al "fracàs" del Govern. Això sí, no se sent partícip d'aquest fracàs, malgrat haver facilitat l'aprovació de la majoria de mesures de l'executiu català. La dirigent catalana del PP ha sigut l'únic càrrec popular que ha comparegut després de la reunió Mas-Rajoy.

Maquinària electoral a punt

Malgrat el seu rebuig frontal a l'avançament electoral, Camacho ha reconegut que ja des d'"abans de l'estiu" tenen a punt la maquinària electoral. No perd de vista que el debat girarà a l'entorn de la sobirania i l'eventual creació d'un nou estat català, i per això ja ha deixat ben clar que el seu programa girarà a l'entorn de dos eixos: recuperació econòmica i barrar el pas a qualsevol intent secessionista. A més, ha instat Mas i CiU a "deixar l'ambigüitat" i portar al programa l'estat propi: "Que sigui sincer amb els votants i els avisi que proposa la ruptura de la convivència i del marc constitucional". Davant la desorientació del PSC davant el debat que s'ha obert amb força, ha anunciat que jugarà la carta de ser "l'únic partit fort capaç d'aturar la ruptura" que, a criteri seu, implicaria la independència política del país.

stats