Política 03/08/2014

Camacho vol que Mas reclami a Pujol l'impost de patrimoni impagat

Diu ara que compareixerà pel cas d'espionatge polític al voltant de Método 3 si s'obre una comissió d'investigació pel cas Pujol

Europa Press
2 min

BarcelonaLa líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha emplaçat el president de la Generalitat, Artur Mas, a reclamar a l'expresident Jordi Pujol el pagament de l'impost de patrimoni corresponent als fons que la seva família ha tingut a l'estranger sense regularitzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, ha anunciat que demanarà al Govern que obri una investigació des de la conselleria d'Economia i Finances sobre l'impagament de part d'aquest impost per part de la família Pujol per no haver declarat tot el seu patrimoni, de manera que pugui reclamar la quantitat que encara no hagi prescrit.

Segons els serveis jurídics dels populars catalans, el Govern encara podria reclamar el cobrament de la part d'aquest impost corresponent als últims anys: "Sol·licitem al Govern que iniciï aquesta investigació i reclami l'impost de patrimoni que no s'ha pagat".

"Nosaltres considerem que aquest impost no ha prescrit, així que legalment estarien obligats a pagar aquest impost, que és competència autonòmica", ha continuat Camacho, que ha insistit en la necessitat que el Parlament obri una comissió d'investigació sobre aquest cas. La dirigent popular ha defensat que "la corrupció no pot tapar-se", de manera que ha considerat necessari, urgent i inevitable que la cambra catalana obri la comissió per saber d'on prové la fortuna que la dona i els fills de Pujol tenien a l'estranger.

Diu ara que compareixerà si s'investiga el cas Pujol

La líder del PP català ha considerat "altament sospitós" que la germana de Jordi Pujol no tingués coneixement d'aquesta herència a l'estranger que, segons el relat de l'expresident català, el seu pare, Florenci Pujol, va llegar el 1980 a la dona del fundador de CDC i els seus set fills.

La dirigent popular ha assegurat que ella estaria disposada a comparèixer en aquesta comissió d'investigació si la citen per explicar el dinar que va mantenir el 2010 amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga, una conversa que va ser gravada i que va transcendir el 2013.

"Hi estic obligada", ha reconegut, i ha recordat que quan el 29 de gener es va negar a comparèixer per aquest mateix tema davant de la comissió d'afers institucionals del Parlament va ser perquè no estava obligada a fer-ho, i ha atribuït a una persecució política que la resta de grups volguessin que acudís a la cambra catalana.

stats